Hírek

Európai Art Mozik Éjszakája

2019.12.04.

Az Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál állandó helyszíne, a TISZApART Mozi adott otthont az Európa Cinema Night, azaz az Európai Művész Mozik Éjszakája nevű programnak. A közönség A legfehérebb nap című izlandi filmet láthatta 2019 december 3-án. A vetítés teltházzal zajlott, a film után Koltay Anna beszélgetett Ingvar E Sigurdsonnal, a film főszereplőjével.

Európai Art Mozik Éjszakája

Magyarországon vidékről csak a szolnoki Tisza Mozi, a fővárosból pedig az Uránia Nemzeti Filmszínház kapott meghívást a rendezvényen való részvételre, melyet az Európa Cinemas és az Európai Bizottság Média programja támogatott. Az eseményt – ami az európai mozik és filmek sokszínűségére hívta fel a figyelmet - 27 európai ország 54 városában 14500 néző előtt rendezték meg.

Szolnokon az ország legrégebben működő filmklubjának keretin belül láthatta a közönség A legfehérebb nap című izlandi-dán filmet és találkozhatott a film főszereplőjével, aki mesélt a film készítéséről, színészi munkáiról és az izlandi emberekről. A közönségtalálkozó után koktélpartival és a Creative Media program által felajánlott ajándékok kiosztásával folytatódott az este.