Nevezési szabályok

1. Nevezési díj nincs

2. Általános tudnivalók

Nevezni csak 2019. január 1. után készített filmet lehet. Egy alkotó - a mű rendezője vagy szerkesztője - maximum két filmet nevezhet. A zsűri által a Filmfesztivál versenyprogramjába beválogatott filmek egy alkotójának szállás és étkezési költségeit a szervezők biztosítják a Fesztivál idejére!

3. Nevezés

A 2021-es Alexandre Trauner ART/Film Fesztiválra a Filmfreeway nevű portálon keresztül lehet filmet nevezni.

A versenybe került alkotások listáját augusztus folyamán hozzuk nyilvánosságra.

A fesztiválon történő bemutatáshoz és a katalógus elkészítéséhez az alábbiak szükségesek:

  • a Tisza Mozi szerverére feltölteni a versenybe került alkotásokat 2021 szeptember 13-ig. A szerver adatokat emailben fogjuk kiküldeni a versenybe került alkotóknak.

  • a fesztivál nemzetközi jellege miatt minden nem angol nyelvű filmhez angol feliratos verziót kérünk biztosítani a fesztiválon történő bemutatáshoz.

  • a katalógus elkészítéséhez a film rendezőjének fotóját, a filmből egy képet, a rendező rövid, néhány mondatos életrajzát, valamint a film rövid szinopszisát kérjük feltölteni a nevezéskor vagy emailben pótolni legkésőbb 2021 szeptember 1-ig.

(Ha bármilyen kérdése vagy megjegyzése van az online nevezéssel kapcsolatban, kérem, jelezze az festival [kukac] ataff.hu e-mail-címen).

4. Tudnivalók a filmkópiákkal kapcsolatban

Az előzsűrizésre beküldendő alkotásokat elsősorban online letölthető link formájában áll módunkban elfogadni. A szemle szervezőinek nem áll módjában a rövid és dokumentumfilmek bérleti vagy vetítési díjat fizetni.

Az előválogatás során a Filmfesztivál programjába kerülő filmek kópiáinak 2021. október 1-től 20-ig a szervezők rendelkezésére kell állniuk.

A fesztivál versenyprogramjában a filmeket DCP formátumban vagy Blu-ray lemezről mutatjuk be. Az online letölthető filmek specifikációi: DCP 2K felbontás esetén mkv formátum HD vagy Full HD minőség esetén; kisebb felbontás esetén avi formátum.

A Filmfesztivál szervezőjének címe:
TISZA MOZI Kft.
5000 Szolnok, Templom út 4.

Telefon:
+36 56 424910

E-mail-cím:
press [kukac] ataff.hu
festival [kukac] ataff.hu