Látványtervező konferencia

Október 17-én, szombaton 10 órakor Áttűnés - Flash konferenciát tartunk a fesztivál helyszínéül szolgáló Tisza Moziban. A hagyományteremtő céllal megszervezett konferencia bepillantást nyújt a látvány- és jelemeztervezés műhelytitkaiba a legújabb filmekhez kapcsolódó esettanulmányok segítségével.

Az idei programban három meghívott hazai szakember mutatja be munkáját és beszél arról, hogy mit sikerült megvalósítani az eredeti elképzelésekből és milyen kihívásokkal szembesültek az alkotói folyamat során.

Asztalos Adrienn, Pálfi György Az Úr hangja című sci-fijének a látványtervezője, Klimó Péter Miklauzic Bence legújabb filmjének, a Nino bárkájának látványtervezője, valamint Szűcs Edit az Oscar-díjas Saul fia jelmeztervezője tartanak előadást a filmekkel kapcsolatos feladataikról, élményeikről.

Asztalos Adrienn számos külföldi filmben és reklámban dolgozott látványtervezőként. Hazai munkái többek között a Pál Adrienn, a Terápia és a Taxidermia.

Klimó Péter képzőművészként díszlet- és jelmeztervezéssel foglalkozott, 1998 óta filmes látványtervezőként dolgozik. Filmekben, reklámfilmekben és színházi előadásokban is találkozhatunk munkáival, nevéhez fűződik például a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan és a Don Juan kopaszodik.

Szűcs Edit jelmeztervezőként a független színházi szférában, a klasszikus kőszínházban, és a film területén egyaránt alkot. Rendszeresen vesz részt önálló és csoportos kiállításokon. Számos egyedi "Kosztüm-Fikció" színházi előadást hívott életre a Természetes Vészek Kollektíva keretein belül.

Az Áttűnés - Flash konferencia a szakma elméleti és gyakorlati kérdéseivel egyaránt foglalkozik, célja, hogy filmes látvány témáját a mozgókép társművészeteivel összefüggésben, minél több szempontból megismertesse. A konferencián pergő ritmusú, változatos témákat érintő program keretében a nézők is feltehetik kérdéseiket, melyekre a három szakember válaszol.