Mesterkurzus, Workshop

A mesterkurzusokon való részvétel csak a fesztiválon versenyben lévő alkotóknak ingyenes, akkreditált fesztivál vendégeknek 5.000,- Ft / fő a mesterkurzus előadás (Joseph Hodges, Tóth Barnabás, Gózon Francisco) és a hozzá tartozó filmvetítés. A bérlet a 3 db mesterkurzusra és a hozzá tartozó filmvetítésekre 12.000,- Ft. A bérlet csak előre utalással vagy a helyszínen vásárolható meg

Adatok az utaláshoz: 12050002-00107762-00100002 (Tisza Mozi Kft., Raiffeisen Bank). Közleménybe kérjük a résztvevő nevét feltüntetni és azt, hogy Mesterkurzus bérlet ATAFF 2023.

Jegyvásárlás a helyszínen a TISZApART Moziban (5000 Szolnok, Templom út 4.) vagy a www.tiszamozi.hu oldalon.

Az előadások hossza 90 perc, angol és magyar nyelven is elérhetőek.

Bővebb információ: +36 56 424 910

Gózon Franciso operatőr mesterkurzusa

Az operatőr szerepe a film látványvilágának megteremtésében
2023. október 18. szerda, 14:00 óra
Kísérőfilm: Foglyok - magyar dráma, 100 perc, 2019. Rendező: Deák Kristóf
2023. október 18. szerda, 10:00 óra

Online jegyvásárlás

Gózon FrancisoAz operatőr szerepe egy film látványának megteremtésében kulcsfontosságú, hiszen az irányítás az ő kezében van, hogy megtalálja a legjobb fényeket, amiből megszületik a kép. Viszont kevesen gondolnak bele abba, hogyha nem megfelelő a lencse előtt megjelenő tárgyi világ, akkor hívhatják akár Storaro-nak azt az operatőrt, és lehetnek csodásak a fényei, neki sem fog sikerülni megfelelő látványt produkálni a képeiben.

Magyarországon nagyon változó a helyzet produkcióról-produkcióra. Létezik olyan alkotói folyamat, ahol az operatőr magára hagyva küzd a részlegekkel és az elemekkel, hogy izzadva megszülethessen a látvány, és van úgy, hogy egy tehetséges és multidiszciplináris csapattal összedolgozva kvázi elkényeztetve dolgozhat, és a képeket illetően szabadon dönthet a "bőség zavarában". A Foglyok című film ez utóbbihoz tartozik.

Tóth Barnabás filmrendező mesterkurzusa

Hogyan meséli a látvány a történetet? - elemzés a Mesterjátszma című film kapcsán
2023. október 20. péntek, 13:00 óra
Kísérőfilm: Meglepetésfilm, 2023. Rendező: Tóth Barnabás
2023. október 20. péntek, 10:00 óra

Online jegyvásárlás

Tóth BarnabásNem csak a dialóg, vagy a szereplők cselekvései mesélik egy film történetét, hanem sokszor a kép, a díszlet vagy a vágás is. De mi van akkor, ha ezek a képi elemek a cselekménnyel párhuzamosan egy másik történetet mesélnek?

A Mesterjátszma című csavaros pszicho-thriller elemzése kapcsán betekintést kapunk a film írásába, és olvasásába is. Lesznek werkképek és videók, mood-board és vizuális trükk elemzés is.

Joseph Hodges látványtervező mesterkurzusa

Látványtervezés - nem agysebészet
2023. október 21. szombat, 14:00 óra
Kísérőfilm: Hét Nővér - angol-francia-belga-amerikai sci-fi, 123 perc, 2017. Rendező: Tommy Wirkola
2023. október 21. szombat, 10:00 óra

Online ticket purchase

Joseph HodgesJoseph Hodges előadásában a CGI felemelkedését tárgyalja a filmekben és a televíziós produkciókban, és összehasonlítja a hagyományos módszerekkel, amelyek - sok esetben - gyorsabbak és olcsóbbak, de a filmkészítők egyre kevésbé használják.

Talán Dr. Ian Malcolmnak kellett volna mondania a Jurassic Parkban: "A vizuális effekteseid csak azzal törődtek, hogy vajon meg tudják-e csinálni, az pedig eszükbe sem jutott, tényleg nekik kell-e megcsinálni."