Nagyjátékfilmes zsűri

Gózon Francisco filmoperatőr-rendező

Gózon Francisco Venezuelai-magyar filmoperatőr-rendező. Filmes tevékenységét társadalmi, környezetvédelmi és emberi jogi munkákkal ötvözi. A venezuelai filmklub-mozgalomban dolgozik, itt szerzi meg első filmes szakmai tapasztalatait is. Tanulmányait Caracasban a Simon Bolívar Egyetemen, Cegra-ban (Grafikai Tanulmányi Központ) és Budapesten a Színház- és Filmművészeti Főiskolán végezte el.

Filmoperatőrként több mint 20 játékfilmben, dokumentum- és nem-fikciós filmben dolgozott, nemzetközi koprodukciókban is (Belgium, Svájc, Németország, Olaszország, Lengyelország, Peru, Uruguay, Kuba). Rendezőként 3 fikciós rövidfilmet és 2 dokumentumfilmet jegyez.

Műveit több hazai és nemzetközi filmfesztiválon díjazták. 1990 és 1994 között a "Balázs Béla Stúdió" vezetőségi tagja.

Venezuelában többedmagával megalapítja a PANAFILMS nevű vállalatot. A társadalmi kérdések iránt elkötelezett produkciós cég audiovizuális és oktatási tevékenységeket végez Venezuelában és Latin-Amerikában. 2001-ben és 2002-ben a venezuelai állami televízió, a VTV (Venezolana de Television) vezetőségi tagja.

Tanárként Magyarországon és külföldön egyaránt dolgozik, elsősorban a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (2002-2007) illetve a Budapesti Metropolitán Egyetemen (2014 óta) és Kolozsvárott a Sapientia EMTE-ben (2017 óta) tevékenykedik.

ELISMERÉSEK Két egymást követő évben, 1995-ben és 1996-ban elnyeri "Legjobb operatőr"-nek járó díját a Magyar Filmszemlén 1997 "Balázs Béla" díj. 2019 Magyar Filmdíj, Legjobb operatőr (TV film).

Tóth Barnabás filmrendező, forgatókönyvíró, színész, producer

Tóth Barnabás 2003-ban párhuzamosan végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem producer és rendező szakán. 2005-ben Vonaton című filmjét Cannes-ban mutatták be, további 90 fesztiválon 30 díjat nyert. 2007-ben a Született lúzer című televíziós vígjátéksorozatot rendezte, ami az első, magyar forgatókönyv alapján készült HBO-sorozat volt. 2009-ben készült el első nagyjátékfilmje, a Rózsaszín sajt, amelynek rendezője, forgatókönyvírója és egyben főszereplője volt, világpremierjét Montreálban tartották. 2013-ban az Újratervezés című kisjátékfilmje a rákövetkező évben valósággal „robbantotta a világhálót” – egy hét alatt másfél millióan kattintottak rá.

Susotázs című kisjátékfilmjét beválogatták a 2019-es Oscar-díj legjobb élőszereplős rövidfilm kategóriájának 10 kisfilmet tartalmazó szűkített listájára. Ez a film egy hét alatt negyedmillió nézőt vonzott. 70 fesztiválon eddig 26 díjat nyert.

A rákövetkező évben Akik maradtak c. második nagyjátékfilmje megnyerte a Magyar Mozgóképszemlét, és Magyarország Oscar-nevezettjeként shortlistre került.

Harmadik filmje, a „Mesterjátszma” a miskolci Cinefesten debütált és 2023 végén mutatják be a mozik.

22 országban forgatott különböző televízióknak riport- és dokumentumfilmeket. A filmezés mellett a Momentán Társulat alapító tagja, valamint 70 hangoskönyv és több száz szinkronszerep fűződik a nevéhez.

Színészként és rendezőasszisztensként is rendszeresen felbukkan nemzetközi produkciókban.

Nős, három gyermek apja. Felesége, Lisztes Linda is a Momentán Társulat tagja, valamint állandó és legközelebbi munkatársa a filmekben.

Joseph Hodges látványtervező

Joseph Hodges Joseph Hodges több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik a film- és televíziós iparban, többek között olyan projektekben dolgozott, mint a "Hét nővér", a 24, a Terra Nova, a remény rabjai, a Drakula és a Hook.

A 24 című filmben végzett munkájáért megkapta a látványtervezők céhének legrangosabb díját: az Art Directors Guild-ot. Mallorcai anya és angol apa gyermekeként született, jelenleg Mallorcán él.