Tudományos és Diákfilmes zsűri

Solymosi Katalin

Solymosi Katalin Solymosi Katalin növénybiológus az Eötvös Loránd Tudományegyetem Növényszervezettani Tanszékének adjunktusa, a Fiatal Kutatók Akadémiájának alapító tagja és társelnöke (2021-2023), a Young Academy of Europe szervezet alelnöke és tudományos ismeretterjesztésért felelős munkacsoportjának vezetője. Az ELTÉ-n 2001 óta folyamatosan oktat, a Semmelweis Egyetemen 2005-2020 között, a Burgundiai Egyetemen (Dijon, Franciaország) pedig meghívott előadóként 2006 és 2010 között oktatott.

Munkájával egyebek között elnyerte a L’ORÉAL-UNESCO Nők a Tudományban ösztöndíját, a Nők a Tudományban Kiválósági Díjat, valamint a Magyar Biofizikai Társaság és a Magyar Elektronmikroszkópos Társaság díjait. Kutatásai mellett ismeretterjesztő cikkek és közösségi média bejegyzések írásával, tudománynépszerűsítő programok tartásával, valamint hazai és nemzetközi pályázatokon díjnyertes mikroszkópos fotóinak különböző kiállításaival aktívan részt vesz a tudományos ismeretterjesztésben is.

Molnár Attila Dávid

Molnár Attila Dávid Molnár Attila Dávid (Budapest, 1976. április 24.) Kollányi Ágoston-díjas természetfilmes, rendező, forgatókönyvíró, tanár.

A Természetfilm.hu Tudományos Filmműhely alapítója és elnöke, a Színház- és Filmművészeti Egyetem doktorandusza, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karának vendégoktatója, a PET Kupa társalapítója és szervezője, a tudományos Popular Science Video Workshop alapítója és trénere.

Több mint 100 tudományos ismeretterjesztő filmet készített, amelyekkel elnyerte a Rockenbauer Pál emlékdíjat, több alkalommal a Nemzetközi Tudományos Filmfesztivál, az Envirofilm, a GREENSCREEN, az IWFF és a JWFF különböző díjait.

Gelley Bálint

Gelley Bálint Gelley Bálint 2012-ben diplomázott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció szakán.

2015-ben megalapította a CUB Animation stúdiót Szederkényi Bellával.

A Magyar Animációs Producer Szövetség alapító-, és elnökségi tagja, az MMA volt ösztöndíjasa. Rendezőként és producerként, valamint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció szakán óraadó tanárként dolgozik.