Képzőművészeti zsűri

Barabás Márton

Barabás Márton Barabás Márton 1952-ben született Budapesten. 1966-70 között a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolában grafika szakra, majd egy év nyomdai munka után a Magyar Képzőművészeti Főiskolán festő szakra járt. 2012-ben a Képzőművészeti Egyetemen doktori (DLA) fokozatot szerzett.

2010-17 között a Budapesti Kommunikációs Főiskolán, későbbi nevén a Budapesti Metropolitan Egyetemen tanított ornamentika történetet, művészeti anatómiát, rajz-festést. Négy évig a Képi Ábrázolás szak vezetője volt. 1999-ben Munkácsy Mihály-díjat, 2021-ben Príma-díjat kapott. 2013-tól a Magyar Művészeti Akadémia levelező, 2017-től rendes tagja. Ő volt a kurátora az MMA Lélek-Jelen-Lét című kiállítása képzőművészeti részének, melyet a pekingi Today Art Museumban rendeztek 2018-ban.

A festészet mellett szobrokat, konstruált fotókat, művészkönyveket és installációkat is készít. 2020-ban a bécsi Haus der Musikban volt önálló kiállítása a WienBeethoven2020 rendezvénysorozat részeként. 2021-2022 fordulóján Visszaszámlálás címmel láthatták munkáit a Műcsarnokban.

Glaser Kati animációs filmrendező

Glaser Kati 2001-ben a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola festő szakán végzett. 2007-ben az Erasmus program keretében az Athéni Képzőművészeti Egyetem grafika szakán tanult.

2008-ban a MOME animáció szakán, illetve vizuális környezetkultúra és tanári szakokon is diplomát szerzett. 2009 óta a MOME-n tanít.

Diploma filmje, majd első önálló filmje után 2013 óta Városi legendák című tv-sorozatát készíti, melyből 2020-ban tv-film verzió is készülhetett. A sorozat utolsó szériája 2024-ben készült el.

Lukácsy György

Lukácsy György 1981-ben született Budapesten. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerzett esztétika diplomát, majd a jezsuita rend felnőttképzési intézetében, a Faludi Ferenc Akadémián vett részt filmtörténelem, filmesztétika képzésen.

2008-tól tíz éven át a Heti Válasz filmkritikusaként, olvasószerkesztőjeként dolgozott, emellett tanulmányokat publikált folyóiratokban, és visszatérő szakértője volt a közszolgálati televízió kulturális csatornáinak.

2018-ban jelent meg az MMA Kiadó gondozásában a Csíksomlyói passió – Egy előadás zarándokútja című kötet, amelynek társzerzője és szerkesztője. Több dokumentumfilm és online sorozat szerkesztője, forgatókönyvírója.

2019 óta a Nemzeti Filmintézet filmszakmai döntőbizottságának helyettes tagja. Tanított a keszthelyi Farkas Edit Római Katolikus Szakközépiskolában, valamint óraadóként a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, a Károli Gáspár Református Egyetemen és a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A Huszárik Zoltán Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Legutóbbi filmje az 1968 - Egy szerelem rekonstrukciója, amelyet közösen rendezett Nagy Anikó Máriával.