Nevezési szabályok

1. Nevezési díj: 5 USD

2. Általános tudnivalók

Nevezni csak 2022. január 1. után készített filmet lehet. Egy alkotó - a film rendezője vagy szerkesztője - maximum két filmet nevezhet. A zsűri által a Filmfesztivál versenyprogramjába beválogatott filmek egy alkotójának szállás és étkezési költségeit (napi egy meleg étel) a szervezők biztosítják a Fesztivál idejére!

3. Nevezés

A 2024-es Alexandre Trauner ART/Film Fesztiválra a Filmfreeway nevű portálon keresztül lehet filmet nevezni.

A versenybe került alkotások listáját augusztus folyamán hozzuk nyilvánosságra.

A fesztiválon történő bemutatáshoz és a katalógus elkészítéséhez az alábbiak szükségesek:

  • a versenybe került alkotásokat 2024. szeptember 10-ig a fesztivál részére elküldeni (a későbbiekben megadott technikai specifikációk alapján)

  • a fesztivál nemzetközi jellege miatt minden nem angol nyelvű filmhez angol feliratos verziót kérünk biztosítani a fesztiválon történő bemutatáshoz.

  • a katalógus elkészítéséhez a film rendezőjének fotóját, a filmből egy képet, a rendező rövid, maximum 300 karakteres életrajzát (angolul és magyarul), valamint a film rövid, maximum 500 karaktert tartalmazó szinopszisát (angolul és magyarul) kérjük feltölteni a nevezéskor vagy emailben pótolni legkésőbb 2024. szeptember 1-ig.

  • továbbá kérjük a promóciós anyagok - presskit, trailer, weboldal, social media felületek - elérhetőségeinek megküldését, amivel támogatni tudjuk a filmek ismertségét.

Az ATAFF versenyprogramjában való részvétel elfogadásával a jogtulajdonosok hozzájárulnak ahhoz, hogy a filmjüket az Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál "ATAFF Best of" programjában 2024. október 1. és december 31. között nyilvános, vagy oktatási célú vetítéseken bemutathassák. A vetítésekről külön megállapodást küldünk a programba kerülő filmekről.

(Ha bármilyen kérdése vagy megjegyzése van az online nevezéssel kapcsolatban, kérem, jelezze a vanda.flaisz [kukac] ataff.hu e-mail-címen).

4. Tudnivalók a filmkópiákkal kapcsolatban

Az előzsűrizésre beküldendő alkotásokat elsősorban online letölthető link formájában áll módunkban elfogadni.

A szemle szervezőinek nem áll módjában a rövid- és dokumentumfilmek bérleti vagy vetítési díjat fizetni.

Az előválogatás során a Filmfesztivál programjába kerülő filmek kópiáinak 2024. december 31-ig a szervezők rendelkezésére kell állniuk.

A fesztivál versenyprogramjában a filmeket DCP formátumban mutatjuk be. A pontosabb technikai specifikációkat hamarosan közzé tesszük, illetve a fentebb megadott e-mailen keresztül lehet versenyprogramba kerülés esetén érdeklődni.

A Filmfesztivál szervezőjének címe:
Tisza Mozi Kft.
5000 Szolnok, Templom út 4.

Telefon:
+36 56 424 910

Fesztiváligazgató:
Demeter Éva

E-mail-cím:
press [kukac] ataff.hu
festival [kukac] ataff.hu
vanda.flaisz [kukac] ataff.hu

Internet-cím:
ataff.hu

Facebook:
facebook.com/SzolnokiFilmfesztivalok

Instagram:
instagram.com/ataff_szolnok

YouTube:
youtube.com/@ataff391