Képzőművészeti zsűri

Ternovszky Béla

Ternovszky Béla 1961októberétől 1995-ig óta a Pannónia Filmstúdió munkatársa, először mint rajzoló, majd animátor a Mézga sorozatban és ’72 óta mint rendező tartják számon. Első önálló rajzfilmje 1970-ben készült „Modern edzésmódszerek” címmel, mellyel számos hazai és nemzetközi fesztiváldíjat nyert. Ezt követően társrendezőként bekapcsolódott a televíziós sorozatok gyártásába (Mézga, Bubó, Gusztáv II-III). Részt vett az első magyar egészestés rajz-játékfilm, a János Vitéz munkálataiban, közben egyedi rövidfilmjeit készítette (Tartsunk kutyát, Mindennek van határa, stb.), mely alkotások a magyar animáció nemzetközi díjait tovább szaporították. 1979-től nemzetközi koprodukciókban dolgozott, mint rendező (Pumuckl, Mecki sorozatok.)

1986-ban mutatták be első egészestés filmjét, a Macskafogót, melyet a Mokép a közönség szavazatok és a jegyeladás alapján az év legjobb filmjének ítélt és 1987-ben Magyarország ezt a filmet jelölte Oscar-díjra.

1995-ben Nepp Józseffel, Kunz Románnal és néhány munkatárssal saját céget hozott létre Stúdió II. Kft néven. A külföldi többségi tulajdonos támogatásával itt készült el az újabb egészestés játékfilmje, az Egérút és itt kezdték el egy televíziós sorozat rajzolását Macskamesék címmel. A Stúdió II. megszűnése után AnimArt Bt. nevű saját céget alapított, és 2003-tól, mint nyugdíjas aktívan tevékenykedik ( a Nemzeti Filmintézet Televíziós Döntőbizottságának és a Nemzeti Kulturális Alap Bizottságának a tagja)

A Macskafogó 2. c. filmjét 2007. decemberében mutattak be, mely elnyerte a zsűri különdíját 2008-ban a kínai Changzhou-ban. Szintén ezért a filmért a legnézettebb filmnek járó díjat a 2009-es Filmszemlén vehette át.

1983-ban Balázs Béla díjat kapott.

1987-ben Érdemes Művész lett.

2015-től a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja.

2022-ben Kossuth díjatt vehetett át.

Csurka Eszter

Csurka Eszter Csurka Eszter képzőművész a Moholy-Nagy Művészeti egyetem kommunikációs tervező művész szakán diplomázott, járt a Filmművészeti Főiskolára is, évek óta párhuzamosan dolgozik a legkülönbözőbb műfajokban, festmény, szobrászat, performance, installáció.

Művei megtalálhatóak magyarországi és nemzetközi közgyűjteményekben, múzeumokban és magángyűjteményekben is.

Traub Viktória

Traub Viktória Traub Viktória animációs filmrendező a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció szakán végzett, 2008-ban. Egyetemi tanulmányai alatt Erasmus ösztöndíjjal tanult Portugáliában, 2006-ban. Jelenleg a MOME multimédia-művészet DLA képzésén doktorandusz és az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen tanársegéd.

2008 óta animációs rendezőként, látványtervezőként és art direktorként dolgozik, emellett mozgó festményeivel és videómunkáival rendszeresen kiállításokon vesz részt.

A Vastojás és a Sellők és rinocéroszok című animációs filmjei a világ számos fesztiválján szerepeltek sikerrel. 2018-ban a Magyar Filmkritikusok Szövetsége a Sellők és rinocéroszokat választotta az év animációs filmjének.

Jelenleg új filmjén, a Cipők és paták című animációs rövidfilmen dolgozik.