Mesterkurzus, Workshop

2018 óta nemzetközileg elismert filmes szakemberek tartanak mesterkurzusokat fesztiválunkon.

2018-ban vendégünk volt Peter Greenaway, a brit mozi kiemelkedő rendezője, Allan Starski, a Schindler listája Oscar-díjas látványtervezője, valamint Rajk László, az Oscar-díjas Saul fia c. film látványtervezője.

2019-ben Olivier Gerard, francia rendező tartott előadást a fesztivál résztvevőinek, aki olyan világhírű rendezőkkel dolgozott együtt, mint Orson Welles, Louis Malle, Philippe de Broca vagy Jacques Deray. Továbbá hiánypótló mesterkurzusa volt Borbás István svédországi operatőrnek és Gárdonyi László, látványtervezőnek, egyetemi oktatónak.

2020-ban az 5-szörös Emmy díjas Csupó Gábor tartott mesterkurzust "Pannoniától Hollywoodig" címmel, Szabolcs János látványtervező arról mesélt "Hogyan készítsünk tökéletes díszletet", Kovács Claudia operatőr pedig mesterkurzusát "Tranzitok a filmművészetben" címmel tartotta a közönségnek.

2021-ben Géczy Dávid rendező előadásán arról mesélt mi a látványtervezés szerepe a dokumentumfilmben és a reklámokban. Peter Webber - a Leány Gyöngy Fülbevalóval c. film brit rendezője Juszt Balázs filmrendezővel azt taglalta, hogyan hoz egy rendező, filmkészítés közben napi 150 000 döntést. Jean Rabasse francia látványtervező pedig "Díszlet, valóság vagy alkotás?" címmel mesélt a «Jackie» című film díszletének megalkotásáról.

Idén ismét izgalmas előadásokkal várjuk a fesztivál közönségét, részletek hamarosan...