Nagyjátékfilmes zsűri

Jean-Marie Dreujou

Jean-Marie Dreujou Jean-Marie Dreujou 1979-ben diplomázott a párizsi École Supérieure Libre d’Études Cinématographiques (ESEC) iskolájában. Játékfilmeket és reklámokat is forgat – olyan márkáknál dolgozott, mint az Axe, Mercedes, Toyota, Fiat, Milka és Nestle. Filmográfiájában többek között Arielle Dombasle és Laurent Boutonnat által rendezett klipek szerepelnek. Legfrissebb filmjei: Notre Dame in Fire (2022) Camelot – Harcok trónja (2021), Szabadság, egyenlőség, ínyencség (2020), De Gaulle (2020), L'esprit de famille (2019), Our Patriots (2017), Cezanne és én (2016) és a Farkastotem (2015), amely egyben második kínai filmes élménye is – 2002-ben forgatta Dai Sijie Balzac és a kis kínai varrónő című filmjét. Gyakori munkatársa a nagyra becsült francia rendezőnek, Jean-Jacques Annaudnak. Együtt öt játékfilmet és egy tévés minisorozatot készítettek. Ketten együtt megnyerték a CAMERIMAGE Cinematographer – Director Duo Award díját 2018-ban.

Díjak és jelölések:

2015: Golden Frog jelölés a CAMERAIMAGE fesztivál fő versenyében a Farkas Totem című filmmel

2015: Golden Lotus-díj a legjobb operatőri munkáért a Farkas Totem című filmmel

2005: César jelölés a legjobb operatőri munkáért a Két testvér című filmmel

2000: César jelölés a legjobb operatőri munkáért a Lány a hídon című filmmel

1998: César jelölés a legjobb operatőri munkáért az Unpredictable Nature of the river című filmmel

Claire Fleming

Claire Fleming Claire Fleming, a filmszektor egyik kiemelkedő látványtervezője Londonban él az Egyesült Királyásgban és közel húsz éve dolgozik a filmművészetben.

Karrierje során elképesztő eredményeket ért el, hiszen többek között olyan filmeken dolgozott, mint a Star Wars: Az ébredő Erő (2015) és Star Wars: Skywalker kora (2019), Sherlock Holmes: Árnyjáték (2011), Jason Bourne (2016), Ready Player One (2018).

Flemingnek volt lehetősége együttműködni az iparág legjobb szakembereivel, és ezáltal számos sikeres filmben fejleszteni képességeit. Az, hogy a legjobbaktól tanulhatott meginspirálta arra, hogy saját rövidfilmet készítsen „Lines” címmel, mely egy 2020-ban befejezett animáció. A Letitia Wright, Kenneth Williams, Jodie Tuner-Smith, Adapero Oduye és Riz Ahmed által narrált „Lines” az animáció segítségével eleveníti meg amerikai foglyok szívszorító és megindító verseit, feltárva mindazt, amit megbántak, amitől félnek és a bezártságuk határán túli reményeiket is megismerhetjük.